beeli Starosjedilac

|
Postano: 16 lip 2008 18:29 Naslov: Hrvatska Udruga Blogera |
|
|
Nu, nova inicijativa je na pomolu, pa da obavjestim stovane forumase:
Poštovani,
Kako sam već najavila, ideja oko Blogerske udruge ide dalje..Inicijativni odbor je tu. Kao što vidite ima nas dvanaest, po mom mišljenju dovoljno, kako bismo zajedno razmotrili ponuđeni Statut koji sam uz pomoć Vesne napisala. Statut treba shvatiti kao formalnost iz koje proizlaze glavni ciljevi i svrha postojanja:
1. zaštita slobode govora na blogu
2. širenje blogosfere kao jezgra javnosti
3. angažiranje blogoerske javnosti oko posebnih događaja u cilju kreiranja javnog mišljenja i utjecaja na politiku.
Slučaj Peratović, Panon VU, Šibenskog konobara, nedavno Makarske i Pere Kovačevića, ukazuju da je sve učestaliji napad na blogere. Ne bih o tome previše, jer ste svi dobro upoznati sa njihovim slučajevima.
Da ne idem u širinu za ovo prvo javljanje, predlažem da idemo slijedećim redom:
1. usuglašavanje oko Statuta
2. usuglašavanje oko web stranica
3. definiranje datuma osnivačke skupštine
Naravno da će se putem otvarati mnoge teme o kojima ćemo prije same skupštine raspraviti i donijeti odluke. Ali prvo je prvo:)
Bet se zbog svojih obveza ne može aktivnije uključiti ali nam je napravio, tj. reciklirao logo za udrugu, koji je u attach-u.
A evo što mi je na upit odgovorio Robert Cox, predsjednik MBA (media bloggers association), kada sam mu ukratko prezentirala da želimo osnovati udrugu blogera u hrvatskoj:
"I am willing to consider being a guest for an event in Croatia if the timing works out.
I am more than willing to help you in your effort to set up an association for bloggers. Tell me what help you need.
Robert Cox
President
Media Bloggers Association
DIRECT: 914-325-4616
FAX: 928-223-5711"
Toliko za sada od mene. Hvala svima koji su se uključili u ovaj projekt koji ima ne slućenih mogućnosti u hrvatskoj blogosferi.
Očekujem i želim nam svima aktivnu i učinkovitu raspravu i zajednički uspjeh da istrajemo do kraja!
Dubravka Burušić _________________ http://gpgale.wordpress.com/
Zadnja promjena: beeli; 19 lip 2008 18:10; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|